Etter å ha lest Aftenpostens intervju med Per Sandberg søndag er KrF-leder Knurt Arild Hareide i tvil om Fremskrittspartiets nestleder mener alvor med sin beklagelse overfor KrF.

«Aftenpostens intervju med Per Sandberg tyder på at FrPs nestleder ikke egentlig har ønsket å beklage sine påstander om at KrF er ansvarlig for terror og massakrer av kvinner og barn — og til og med at KrF ønsker det. En uforbeholden beklagelse har vi derimot fått fra FrPs leder Siv Jensen som har sagt det er uakseptabelt», skriver Hareide i en tekstmelding til Aftenposten.

Beklager på grunn av mediekjør

I intervjuet med Aftenposten gir Sandberg denne begrunnelsen for at partilder Siv Jensen beklaget hans uttalelser torsdag:

— Hun har valgt å beklage fordi mediene springer etter meg eller oss i flokk. Da er en beklagelse på sin plass, så kan vi prøve å få gjort det vi er satt til å gjøre: drive politikk og prøve å få frem bedre politiske løsninger. Og ja, jeg kan til tider kanskje være en belastning for Regjeringen, på samme måte som jeg kanskje er befrielse for våre velgere.

Venstres leder Trine Skei Grande ønsker ikke å kommentere det Sandberg sier i Aftenposten søndag.

Sandbergs utfall

Til NRK torsdag sa Sandberg:

— Kristelig Folkeparti har et enormt ansvar for at flere titalls mennesker, unge mennesker, født og oppvokst i Norge, som reiser ut og slutter seg til terrororganisasjoner, driver med krigshandlinger og massakrerer kvinner og barn. Dette er det Kristelig Folkeparti som hart ønsket, og resulatete ser vi i dag.

Les intervjuet med Sandberg her.