— Jeg har ikke bestemt meg. Ingen ting er meislet ut i stein.

Flere ganger gjentok han denne formuleringen på en meget godt besøkt pressekonferanse i Stortinget tirsdag morgen. Den skulle handle om KrF-landsmøtet som åpner i Trondheim torsdag.

Men flere medieoppslag det siste døgnet om at Hareide heller vil være småbarnspappa enn statsråd, hadde sin effekt. Dette ble dagens tema, ikke de 1140 endringsforslagene som landsmøtet skal behandle, og som partiledelsen ville selge inn.

Eller at det sannsynligvis ikke blir en regjering der både KrF og Fremskrittspartiet er med.

Sara eller Erna

— Det er viktigere at KrF kommer i regjering enn at jeg blir statsråd, sa han.

Men gjentok at han ikke hadde bestemt seg helt.

Det er først etter valget i september han må ta den endelige beslutningen om statsminister Erna Solberg skal få sitt ønske oppfylt om at alle partilederne sitter i regjering, og samtidig utgjør det viktige underutvalget.

Bakgrunnen for saken er at Hareide ble pappa for drøyt to uker siden, og at han ønsker mest mulig tid med lille Sara.

I dag var hans første dag på jobb etter fødselen.

— Jeg har vært statsråd før, og jeg vet hvor krevende det er, i tillegg til vervet som partileder og småbarnsfar, sier han.

SV-modellen

Hareide er i nesten samme posisjon som SV-leder Audun Lysbakken var i for ett år siden. Da ble han pappa, men måtte samtidig forlate regjeringen av politiske årsaker. Løsningen ble at nestleder Bård Vegar Solhjell gikk inn i regjeringen, og inn i underutvalget. Han ble dermed SVs mest innflytelsesrike politiker.

Mens Lysbakken trillet barnevogn på Grünerløkka.

Hareide ville i dag ikke svare på spørsmål om han ser for seg nestleder Dagrunn Eriksen som statsråd og partiledelsens stemme i regjeringen.

— Har du vurdert å trekke deg som partileder og konsentrere deg om å være stortingsrepresentant fra Hordaland og småbarnsfar?

— Nei, det har jeg ikke.

Knut Arild Hareide sier han tar sikte på et langt liv som KrF-leder.