Nykomlingen RiksTV, som leverer programpakker på det nye digitale bakkenettet, er i full gang med å kapre deg som kunde. Tradisjonelt konkurrerer de i første rekke med satellittjenestene til Canal Digital og Viasat. På steder med kabelfjernsyn konkurrerer de med eksisterende kabelanlegg. I Bergen har Canal Digital, BKK og Get (Tidligere UPC) slike nett.

Nå kaster også leverandører av bredbånd seg inn i kampen om TV-kundene. Det krever høy kapasitet på linjene inn til huset.

Vi har sett på løsninger med kraftig bredånd — over 10 megabit, en grunnpakke med fjernsyn rund 30 kanaler og normalforbruk over bredbåndstelefoni. Du må regne med at kostnader for en slik pakke vil komme på mellom 15.000 og 10.000 kroner i året. Den billigste løsningen fant vi ved å sette sammen en pakke fra tre forskjellige leverandører.

Kun Lyse/BKK med Altibox gir deg lik båndbredde for inngående og utgående trafikk på bredbåndet. For andre er ADSL-løsninger begrenset til 1 megabit ut fra deg. I Hordaland har Kvinnherad Breiband allerede levert Altibox-løsningen en god stund.

For ordens skyld - du trenger ikke velge store TV-programpakker eller høy hastighet på internettløsninger. For å kunne se TV på det nye digitale bakkenett er det tilstrekkelig om du kjøper dekoderen til tusenlappen - da får du NRKs kanaler gratis og også TV 2 - i hvert fall til år 2010.