Politioverbetjent Øyvind Nordgaren i avdelingen for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt ønsker ikke å gi nærmere opplysninger om de aktuelle personene eller om etterforskningen.

— Det vil på dette stadium være ødeleggende for etterforskningen, sier Nordgaren til NTB.

Politiet i Oslo bekrefter på sin hjemmeside fredag at de er nesten ferdige med de kriminaltekniske undersøkelsene av bilen, en sort Audi, som ble brukt i forbindelse med ranet av «Skrik» og «Madonna» fra Munch-museet 22. august i år. Bilen ble samme dag funnet forlatt ved Sinsen Golfklubb.

Politiet sier også at de har håp om at resultatene av de tekniske undersøkelsene vil gi ytterligere ledetråder for å finne fram til aktuelle gjerningsmenn.

— Etterforskningen konsentrerer seg nå om å finne ut hvem som har vært aktører i dette ranet. Politiet mener å ha sirklet inn noen personer, og må nå finne ut hvem som har gjort hva hvor, skriver politiet på hjemmesiden. De karakteriserer arbeidet som et «enormt puslespill».

I Østfold

Fluktbilen som ble brukt under Munch-ranet i august, sto forut for ranet parkert på en gård i Østfold.

Bilen sto parkert bak en låve på gården i flere uker i juni i fjor. Eieren av gården bekrefter at politiet har tatt kontakt angående den mørke Audi S4 stasjonsvognen som senere ble brukt under Munch-ranet, skriver Dagbladet.

Ifølge VG sto bilen ved Østfold-gården i en ukes tid i fjor høst. Avisen skriver at politiet kjenner navnet på minst én av dem som hentet bilen på gården forut for ranet.

Dagbladet hevder å ha fått bekreftet at bilen ble disponert av personer med tilknytning til ransmiljøet på Østlandet. Minst tre personer skal ha disponert bilen i perioder etter at den ble hentet på gården i fjor. Bilen skal ifølge avisen ha gått gjennom flere ledd før den endte opp hos dem som utførte Munch-ranet.

De navngitte personene skal være kjenninger av politiet, og er knyttet til ransmiljøet gjennom spaningsopplysninger og dommer. Også den opprinnelige eieren av bilen skal være interessant for politiet, skriver avisen.

Jobber fortsatt

Politiet i Oslo vil ikke kommentere om noen er mistenkte i forbindelse med ransbilen.

— Vi jobber fortsatt med å kartlegge bilens historie, men jeg vil ikke kommentere detaljer i etterforskningen, sier politioverbetjent Øyvind Nordgarden.