Mange som følger på med rettssaken mot Anders Behring Breivik bruker sosiale medier som nettsamfunnet Twitter til å kommentere rettssaken.

Mindre enn en time ut i rettssaken flommer nettstedet over av reaksjoner, de fleste under emneordet «22juli».

— Følg oppfordringen fra en av våre fineste sanger i dag: Ta hverandre i handa og hold, skriver AUF-leder Eskil Pedersen.

— Tenker på alle AUFerne som har ti tøffe uker i vente. Vis omsorg, gi en klem, skriver AUF-eren Helle Gannestad, som ble landskjent for sitatet «når en mann kan skape så mye ondt - tenk hvor mye kjærlighet vi kan skape sammen» i dagene etter terrorangrepet.

«Dette er ikke Breiviks arena»

Mange skriver at de reagerer på at Breivik ikke ser ut til å være berørt når tiltalen, inkludert detaljer om alle drapene, leses opp.

Breivik har kikket ned på bordet mens aktor Inga Bejer Engh har lest opp navnene på drepte og skadede. Han fremstår rolig og konsentrert.

Flere kommenterer også mediedekningen.

— Ser folk nå at dette IKKE er Anders Behring Breiviks arena, men rettens og rettsstatens arena? skriver advokat Jon Wessel-Aas.

— Lykke til kjære medienorge, med å ikke gå enda lenger over streken de neste ukene, skriver AUF-eren Viljar Hansen, som selv ble skadd på Utøya.

Det meste av rettssakens første halvannen time, etter at retten var ferdig med den formelle innledningen av saken, har gått med til å lese opp tiltalebeslutningen.

Kuttet lyden da detaljene kom

De norske mediene som sender rettssaken direkte, deriblant NRK, TV 2 og VGTV, valgte å kutte lyden under den delen av tiltaleopplesningen som inneholdt detaljer om de 77 drapene.

— Stillheten når lyden kuttes under aktors tiltaleopplesning er sterkere enn lyd kunne båret, skriver Ingeborg Senneset.

Utenlandske medier som CNN, BBC og Al-Jazeera sender imidlertid tiltaleopplesningen usensurert.

— Slik er det med avstand til grusomheter utenlands, kommenterer NRKs tidligere Midtøsten-korrespondent Sidsel Wold, som legger til at opplesningen av tiltalen er det mest opprørende hun har hørt og sett.

— Har lyst til å grine, rope ut! skriver Wold.