Hun har gjennomgått to operasjoner siden skuddene falt 25. november. I en av dem ble det fjernet halvannet kilo med hagl og kroppsvev. Flere operasjoner står for tur, og hun må innstille seg på å leve med mange hagl i kroppen resten av livet. To ganger i uken tar hun blodprøver for å overvåke blynivåene i kroppen på grunn av de mange blyhaglene.

Etter at 41-åringen skjøt broren sin i Brønnøysund om kvelden 25. november i fjor, tok han seg fram til boligen der hans tidligere samboer bodde. Han var ilagt besøksforbud, og ekskjæresten hadde voldsalarm, likevel ville han ha kontakt med henne et par timer etter at han hadde skutt broren sin på kloss hold med fire haglskudd.

– Si at du elsker meg!

– Vi hørte skudd på andre siden av gata, og at tiltalte ropte «Si at du elsker meg!», fortalte en nabo om skuddepisoden i Slettaunåsen i Brønnøysund.

41-åringens tidligere samboer husker selv ingen ting av ropene eller skuddene som ble løsnet mot henne den skjebnesvangre kvelden i fjor.

Etter politiets etterforskning og rekonstruksjon mener påtalemyndigheten at de vet godt hva som skjedde. Ifølge tiltalen skal han ha løsnet minst seks skudd mot ekskjæresten gjennom glassvinduet i inngangsdøren.

I koma

Mange av skuddene, kanskje alle, traff 27-åringen i kroppen med voldsom kraft på grunn av det korte holdet de ble avfyrt på. Hun ble livstruende skadd, og lå tre uker i koma på St. Olavs Hospital i Trondheim. Da hun våknet, spurte en sykepleier om hun visste at hun var blitt skutt.

– Jeg kunne ikke tro henne, men da jeg litt senere klødde på et blodig sår og det kom ut et hagl, tenkte jeg det kanskje var sant likevel, forklarte 27-åringen.