– Den triste nyheten er at operasjonen nå har gått fra å være en redningsaksjon til en bergingsaksjon. Redningsaksjonen ble avsluttet fredag ettermiddag, sier talskvinne Sophie Turner for den britiske kystvakten til NTB.

Dykkere fra den britiske marinen var fredag inne i skipet, men måtte etter hvert returnere fordi de mente oppdraget ble for farlig. Det skal ha vært elendig sikt og sterke strømmer i området, noe som gjør bergningsarbeidet risikabelt. Dykkerne skal blant annet ha fryktet at skipet ville synke mens de var inne i vraket.

Ingen livstegn

– Det var absolutt ingen tegn til liv noe sted inne i skipet, sier Turner til NTB. Hun utelukker at dykkere vil bli sendt i på nytt i et forsøk på å finne de savnede.

Aksjonen går dermed over i en ny fase fra å være en redningsaksjon til å bli en bergingsaksjon.

– Våre tanker går nå til familiene til de savnede, sier Turner. Og ønsker samtidig å takke alle som har vært med i redningsaksjonen.

Kutter kjetting

Bergingsaksjonen skal ledes av det hollandske firmaet Smit som tidligere har deltatt i bergingen av «Rocknes» og «Kursk». Smit vil komme fram til «Bourbon Dolphin» lørdag.

Det første selskapet skal gjøre når det kommer fram, er å kutte kjettingen som knytter «Bourbon Dolphin» til riggen Transocean Rather. Deretter ønsker en å finne ut om skipet kan sikres på en annen måte, eller om det må taues i land før det kan undersøkes videre, melder Aftenposten.no.