Politiet, frivillige, hunder og helikopter leter etter fjerdeperson.

Turfølget gikk trolig fra nærmeste turisthytte søndag. Kvinnen ble funnet ute i sovepose.

Politiinspektør Egil Eriksen, leder for felles operativ enhet i Rogaland politidistrikt, opplyser at det letes med stor styrke etter flere personer i området der tre personer hittil er funnet omkommet.

— Vi har indikasjoner på at det kan være en eller to flere i turfølget. Derfor er vårt hovedfokus nå å redde liv. Vi har funnet fire sekker, men bare tre personer, sier Eriksen til Aftenbladet.

Det var en turgåer som fant den første døde personen, en mann, ved Taumevatn i Sirdal.

— I 11-tiden fant han først to skistaver, og da han kikket seg litt rundt, fant han en person som lå delvis nedsnødd, sier Eriksen.

Turgåeren varslet politiet, som rykket ut sammen med frivillige letemannskaper. Et redningshelikopter fra 330. skvadron ble også sendt opp med lavinehunder.

Funnet i sovepose

Rundt klokken halv tre ble den andre omkomne funnet. Det var en kvinne.

— Hun ble funnet utpå isen på Taumevatn. Hun lå da i en sovepose, sier Eriksen.

De to første ble funnet i en radius på 200 meter.

En snau halvtime senere ble den tredje funnet, en mann.

Politiet tror at de døde turgåerne er utenlandske statsborgere og at de ble overrasket av dårlig vær for flere dager siden.

— Vi har funnet en utenlandsk bil som vi knytter til de omkomne. Vi tror at de kan ha blitt overrasket av forferdelig dårlig vær i området, sier Eriksen.

Politiet tror at turfølget har bestått av fire personer, tre menn og en kvinne, og at de har gått fra turisthytte til turisthytte.

Skrev i hytteboken

Lensmann Egil Netland i Sirdal forteller at politiet har funnet noen navn i hytteboken i Taumevatn turisthytte, og at mye tyder på at det er dette reisefølget som har vært der lørdag 12. februar, og overnattet der til søndag.

— De skrev seg inn på Taumevatn 12. februar. De skulle videre til Heiberghytta dagen etter i et forferdelig vær. Sekkene var samlet på isen på Taumevatn, bare 800-900 meter fra Taumevatn-hytta. De tre omkomne ble funnet på tre forskjellige steder, sier lensmann Netland.

Politiinspektør Egil Eriksen vil foreløpig ikke si noe om hvilken nasjonalitet bilen har. De omkomne er ennå ikke identifisert.

Ingen var meldt savnet i området.