Bondevik har fortsatt «psykiske svingninger»

Oslo (NTB): Kjell Magne Bondevik avslørte under et lukket NHO-seminar på Gardermoen torsdag, at han også etter friskmeldingen i 1998 har hatt det han kaller «psykiske svingninger».

– Jeg har ikke hatt lik psykisk styrke kontinuerlig siden 1998. Min psykiske helse har svingt, og mer for meg enn de fleste andre. Men jeg vet mye om symptomene nå, og hva jeg må gjøre for å unngå å bli syk igjen. Men verken jeg eller noen andre har noen garanti, sa Bondevik til Dagsavisen. Utdypingen kom etter at han hadde holdt et svært personlig innlegg under et seminar for Attføringsbedriftene i NHO på Gardermoen torsdag. I innlegget fortalte Bondevik om sykdomsperioden i 1998, da han møtte veggen.

– De tre ukene var noe av det verste i mitt liv. Jeg var bare trist. Når jeg ikke lå på sofaen, satt jeg og så i veggen. Før jeg ble sykmeldt, sov jeg dårlig, små problemer ble uløselige og jeg hadde klare trekk av angst. Jeg følte meg verdiløs – som et null, sa Bondevik ifølge Dagsavisen.

Han ville ikke kommentere om han på noe tidspunkt vurderte å trekke seg som statsminister på grunn av de psykiske problemene, men nøyde seg med å si at han tar opp temaet i sin kommende selvbiografi.

Håvard Bjelland