• Jeg har ikke ringt dyre spåkoner, sier Saera Khan (Ap).

Stortinget har nektet å betale stortingsrepresentant Saera Khans (Ap) mobilutgifter grunnet skyhøye regninger. Nå har representanten betalt tilbake en stor sum penger.

Tilbakebetalingen skal ha skjedd nylig, opplyser Khans partifelle og stortingspresident Thorbjørn Jagland til VG.

— Hun har nå tilbakebetalt penger for 2007 og 2008. Hun sier at hun har gjort det av samvittighetsgrunner. Hun har tilbakebetalt til et nivå som gjør at hun er innenfor det som er normale mobilutgifter, sier Jagland.

VG Nett skriver i dag at Khan pleier nær kontakt med spåkoner, har gått på tarotkurs og tror på astrologi. Til avisen sier stortingsrepresentanten at hun ikke har ringt dyre teletorgnumre på Stortingets regning.

— Det er dyre private utenlandssamter som gjør at mobilregningene mine har blitt høye, det er ikke fordi jeg har ringt spåkoner, sier hun.

Jagland forteller at han tok kontakt med Khan på nyåret 2008 og informerte om at de skyhøye regningene måtte opphøre straks.

— Jeg innrømmer at jeg har tilbakebetalt penger, og det er jeg litt stolt av. Jeg hadde tenkt å gjøre det uansett, men det er ingen som kunne kreve at jeg skulle tilbakebetale, for det er fri telefon på Stortinget. Jeg valgte å gjøre det på eget initiativ, sier Khan.

SCANPIX