Det måtte en brann til i det elektriske anlegget før feilen ble oppdaget. Familiens private forbruk var koblet til måleren for drivhuset og ble fakturert familiebedriften Myrvold Gartneri, og kom samtidig som en egen faktura til boligen.

— Vi driver jo butikk selv, og hvis en kunde blir fakturert to ganger får han selvfølgelig pengene tilbake, sier Trine Myrvold.

Fullt så enkelt har det ikke vært med Kvinnherad Energi, som i sin tid monterte de to målerne. Selskapet har bekreftet feilen overfor familien og tilbydd tre års tilbakebetaling.

— Dette er utrolig sure penger å tape når begge parter er enige om at det er betalt inn for mye, sier Hans Martin Myrvold som i 1970 bygget det første av familiens drivhus.

Myrvold har sagt at han kan godta tilbakebetaling for de 10-15 siste årene.

Kan bli rettssak

Begge parter har nå trukket sine tilbud, og skal møte i Kvinnherad forliksråd tirsdag. Kvinnherad Energi ønsker ikke å kommentere saken når Bergens Tidende tar kontakt.

— Jeg kan si at dette gjelder en gammel god kunde som vi er litt uenig med. Utover det vil jeg ikke si noen ting, uttaler markedssjef Svein Bergseth.

I et brev til forliksrådet, undertegnet av Bergseth, heter det: «Kvinnherad Energi kan etter vårt syn ikkje lastast for denne feilen og har, på same måte som Myrvold Gartneri, vore i god tru i alle desse åra.».

Videre begrunner Myrseth dette med at selskapets kontrollør bare koblet målerne på ledninger som allerede var fremlagt av en annen el-montør. Og at detaljert etterkontroll ikke er vanlig.

— Hva er vitsen med å sende kontrollører da, under Hans Martin Myrvold.

Han håper nå at saken løser seg i konfliktrådet, men utelukker ikke rettssak om ikke forhandlingene fører frem.

Anslår 200.000 kroner i tap

— Uansett hvem sin feil dette måtte være har vi fått forferdelig dårlig behandling, sier Trine Myrvold.

Hvert år legger familiebedriften igjen en betydelig sum hos Kvinnherad Energi. Akkurat nå står 40.000 julestjerner i drivhusene og krever lys og varme. Hans Martin Myrvold sier drivhusene trekker strøm for rundt 70.000 kroner i løpet av en kald vintermåned. Han regner med å ha tapt mellom 150.000 - 200.000 kroner i for mye betalte strømpenger for boligen sin de siste 24 årene.

— Strømprisen var jo mye lavere i begynnelsen av perioden, men hvis du tar med at renten har vært høyere blir det vel omtrent som nå, sier han.

Kvinnherad Energi ville betale tilbake 27.701 kroner for de tre siste årene.

RUNE STØLÅS