Litt spissformulert er det i hvert fall slik Ranveig Frøiland (Ap) ser det. Som medlem av Finanskomiteen har hun vært med på de vanskelige budsjettforhandlingene.

— Det er jo ikke naturlig for Arbeiderpartiet å samarbeide med en Høyre-dominert regjering. Men et land med så god økonomi kan ikke forsvare å havne i budsjettkaos. Derfor har vi valgt å satse på forutsigbarhet og ansvarlighet. Jeg tror folk er drittlei Carl I. Hagens politiske spill rundt budsjettene de siste årene, sier Frøiland.

Hun er forberedt på at Hagen i opposisjon vil prøve å skape maksimal uro de neste to årene, men satser likevel på at velgere vil foretrekke ansvarlighet, fremfor enda råere populisme.

Ranveig Frøiland er ikke i tvil om at det er Kristelig Folkeparti som er aller mest glad over budsjettforliket. Både økte alkoholavgifter og andre poster som ble flyttet på, var gode KrF-saker som samtidig trakk hele budsjettet mot venstre.

Frøiland håper derfor at hele Kristelig Folkeparti etter hvert ser seg bedre tjent med et tettere samarbeid med Arbeiderpartiet fremfor å velge Høyre som koalisjonspartner.

Leder av Arbeiderpartiet i Hordaland, Per Rune Henriksen, er aller mest glad for at Krokeide Yrkesskole fikk sine syv millioner kroner og dermed kan fortsette som internatvirksomhet.

— Uten internatdrift ville det ikke være elevgrunnlag nok for hele skolen, sier Henriksen.