– Denne mannen trenger ingen gode råd før han nå skal ta over som landbruksminister, for han er en erfaren politiker og har vært på innsiden av landbrukspolitikken lenge, sa avtroppende landbruksminister Terje Riis-Johansen (Sp) før han overrakte det grå nøkkelkortet til sin partifelle Lars Peder Brekk.

– Det blir en stor utfordring å følge i dine fotspor. Jeg er opptatt av å videreføre det arbeidet du har gjort, sa Brekk til Riis-Johansen som nå blir olje— og energiminister etter Åslaug Haga (Sp).

Brekk, som satt som fiskeriminister i åtte uker i Bondevik-regjeringen, sier med et smil at han håper han blir sittende lenger som statsråd denne gangen.

– Jeg håper jeg får sitte fram til stortingsvalget neste år, og gjerne videre etter det også, dersom de rødgrønne vinner valget.

Den nyutnevnte landbruksministeren vil nå sette seg inn i de aktuelle sakene departementet jobber med og sier at det ikke er tiden for å komme med de store programerklæringene.

– For oss i Senterpartiet er dette departementet et særdeles viktig departement og det er nok av saker å ta fatt i.

Brekk tror det skal gå bra å kombinere jobben som statsråd med det midlertidige vervet som partileder i Sp.

TAR OVER: Lars Peder Brekk (t.h.) tror det skal gå bra å kombinere jobben som landbruksminister med det midlertidige ledervervet i Senterpartiet. Her får han nøkkelen fra avtroppende landbruksminister Terje Riis-Johansen.
Bendiksby, Terje