Kvinnen som skal ha blitt voldtatt var lørdag til undersøkelse. Det er tatt DNA-prøver, og resultatene vil foreligge om to til tre uker, skriver VG Nett.

Kvinnen skal ha blitt voldtatt av en mann på sin egen lugar ved tre-fire tiden på natten på båten som går mellom Oslo og København.

Politiet sitter med flere svært viktige spor i saken. Gjerningsmannen har blant annet etterlatt seg et par sko og en skjorte i kvinnens lugar der overgrepet fant sted natt til lørdag.

– Vi har målt størrelsen på skoene så det er allerede noen vi mer eller mindre kan utelukke, sier etterforskningslede Lau Thygesen ved politiet i København.

I tillegg har gjerningsmannen bitt kvinnen i brystregionen. Politiet har sikret seg prøver av spyttet som kan felle gjerningsmannen.

Ni norske menn, som hadde festet med kvinnen, ble pågrepet ved ankomst til København. De nekter alle straffskyld.

Alle de ni mennene ble løslatt. Politiet mente de ikke hadde grunnlag for å holde alle mennene tilbake selv om de hadde mistanke til en av dem. Både kvinnen og de ni mennene var med tilbake med ferja som kom til Oslo søndag morgen. Kvinnen fikk en lugar som ingen andre fikk vite hvor var.