Hanssen ga seg som statsråd da den nye regjeringskabalen ble lagt etter høstens stortingsvalg. Han har de siste årene styrt helsedepartementet gjennom flere tunge reformer, men skal i framtiden i stedet drive kommunikasjonsvirksomhet.

– Vår visjon er å være rådgiver i det vanskeligste kommunikasjonsutfordringene som opptar privat og offentlig sektor, sier Hanssen.

Med seg på laget har han foreløpig fått to tidligere statssekretærer, Jan-Erik Larsen (Statsministerens kontor) og Ketil Lindseth (helse— og omsorgsdepartementet).

I tillegg er Bjørn Richard Johansen fra SpareBank 1 med i det nye selskapet, i tillegg til Per Bjørkrum, daglig leder i Trolltind Kommunikasjon.

- Godt lag

– Vår erfaring fra politikk på regjeringsnivå, finans og fra virkelige kriser og maktkamper, gjør oss til et lag med verdifull erfaring, sier Hanssen.

Det nye PR-byrået skal jobbe med strategisk rådgivning innenfor finansiell kommunikasjon og politikk, næringsutvikling og samfunnskommunikasjon.

Målgruppen for selskapet er norske og utenlandske eiere, toppledere, det politiske miljøet, offentlig sektor og organisasjoner. Oppstart ventes å skje ved årsskiftet.