Hanne er servitør på Boha. Det innebærer utelukkende kvelds— og lørdagsjobbing. Arbeidsdagen slutter tidligst klokken 22 på kvelden, senest 02.

— De fleste av vennene mine jobber i samme bransje, og vi er mye sammen både før og etter jobb, sier hun.

— Slik sett er vi veldig sosiale oss imellom, alle kjenner alle. Men samtidig er vi kanskje mindre sosiale overfor dem som jobber på dagtid.

Da Hanne kom til Bergen, var kjæresten og søsteren de eneste hun kjente i byen. Som servitør og kokk jobbet begge på kvelder og i helger. Nå jobber kjæresten dagtid, og det passer jo litt dårlig.

— For etablerte familier kan det være vanskelig å jobbe på kveldstid. Flere av mine venner i bransjen har også begynt å jobbe eller studere på dagtid nå, forteller hun.

— I tillegg er servering et belastende yrke. Men inntil videre vil jeg ikke bytte med noe.

— Er du A- eller B-menneske?

— Det blir fort slik at jeg sover hele dagen, men jeg prøver å bli mer A. Da får jeg mer ut av dagen, sier hun.

<b>VIL IKKE BYTTE:</b> - De fleste av vennene mine jobber i samme bransje, sier Hanne Grude (23), som er servitør på Boha.
VEGAR VALDE