Kristin Halvorsen kom omsider med svaret hele partiet ventet på: Hun tar gjenvalg som partileder. Lysten til å knuse høyresiden er på topp.

Avklaringen ble møtt med stående applaus på landsstyremøtet lørdag, der fylkesledere og nestledere smilte om kapp. Det formelle valget skjer først på landsmøtet til våren og gjelder for en ny toårsperiode.

— Det grunnleggende spørsmålet er om jeg har lyst til å kjempe videre for SVs saker, og jeg har kommet frem til at hvis valgkomiteen spør meg, så svarer jeg ja, sa Kristin Halvorsen på slutten av sin tale.

Nestlederne Audun Lysbakken og Bård Vegar Solhjell er svært godt fornøyd med partilederens beslutning og forsikrer at ingen sitter med brustne forhåpninger.

— Dette vekker stor entusiasme i hele partiet. Jeg har sett en stund at lysten er kommet tilbake for fullt, og hennes avklaring er det beste for partiet, sier Lysbakken til NTB.

Solhjell legger til at hun er «fit for fight» og i kjempeslag.

— Hun virket kanskje litt nedslått etter valget, men nå har hun funnet tilbake formen og vil slåss for SV-saker som aldri før, sier Solhjell. Han bare smiler av medieoppslag om maktkamp mellom de to nestlederne om hvem som skal etterfølge henne.

Kristin Halvorsen har ledet SV siden 1997. Hun er dermed den av dagens partiledere som har sittet lengst.