Det viser en meningsmåling Sentio-Norsk Statistikk har utført for Nationen, Dagen og Klassekampen. De to høyrepartiene har en samlet oppslutning på 47,7 prosent. Aldri før har Frp og Høyre vært større i byråets målinger.

Hadde de spurte ment det samme under valg, ville de to partiene hatt 80 stortingsrepresentanter. Da ville bare tre representanter manglet for at de ville oppnådd reint flertall i Stortinget.

Fremskrittspartiet troner helt på toppen med en oppslutning på 24,7 prosent. Det er en framgang på 1,5 prosentpoeng siden februar-målingen. Siden valgnatten i september i fjor har Carl I. Hagens parti økt med mer enn 10 prosentpoeng. Over 90 prosent av dem som stemte Frp ved valget, vil gjøre det igjen, viser målingen.

— Det nye er at Høyre og Fremskrittspartiet holder seg store og sterke samtidig. Det viser at vi har en befolkning som er mye mer liberal enn tidligere. Folk vil bort fra sidrompede sosialdemokratiske løsninger, sier nestleder Siv Jensen i Frp til Klassekampen.

Regjeringspartiet Høyre går fram med 1,0 prosentpoeng til 23 prosent. Ved valget i fjor scoret Høyre 21,2 prosent av stemmene.

Arbeiderpartiet kan glede seg over en liten fremgang med 0,1 prosentpoeng. Det gir partiet en oppslutning på 17,3 prosent. Ved valget i fjor var Ap Norges største parti med 24,3 prosent av stemmene.

— Dette bare bekrefter et nivå for Ap som må karakteriseres som dramatisk dårlig, sier partisekretær Martin Kolberg.

SV går tilbake med 1,8 prosentpoeng til 15,2, mens KrF går fram 0,3 prosentpoeng til 10,5 prosent.