Brannmennene hørte desperate skrik om hjelp i de sammenraste ruinene like før flammene tok overhånd. Brannsjefen i Ålesund, Geir Thorsen, forteller om dramatiske minutter da de første mannskapene kom til ulykkesstedet.

— Vi hørte ropene

— Jeg var der selv, og hørte at det var folk i ruinene. Vi hørte ropene, og der og da ligger det i oss at vi må prøve å berge liv. Vi gjorde en vurdering av risikoen, og bestemte oss for å gå inn et lite stykke, men ikke for langt, sier Thorsen.

Les også: Vi sikret slik vi skulle

Se video: Bergensgeolog mener området ikke var sikretBrannvesenet målte gassnivået i luften for å sjekke faren for eksplosjon. Deretter gikk to brannfolk inn i ruinen, og fant den fastklemte personen mellom bygningsrestene.

— Heldigvis fant vi personen raskt. Det var et sammenrast kaos, og vi måtte flytte diverse gjenstander for å frigjøre vedkommende. Vi klarte det, og fikk vedkommende ut, sier Thorsen.

– Personen ble halt ut ved hjelp av et tau, sier Thorsen.

Kvinnen befant seg i en leilighet i andre etasje og satt fastklemt uten mulighet til å komme seg ut ved egen hjelp.

**Les også:

100 boliger evakuert**

Uvirkelig

Brannsjefen sier det var uvirkelig å få meldingen om en sammenrast boligblokk.

— Jeg lå og sov godt og ble vekket ti over halv fire om natten til en melding som man forbinder med jordskjelv i fjerne deler av verden. Da vi kom til stedet så vi at det hadde vært vanvittige krefter i sving. Det er ikke noe pent syn når en hel etasje er borte, og folk står i vinduer og på altaner og blinker med lys for å få hjelp, sier Thorsen.

Les også: - Så ut som et bombenedslag

Les også: - Raste ned en hel etasje

Brenner ennå

Brannmannskapene prøver natt til torsdag å kjøle ned brannen i ruinene av boligblokken i Fjelltunvegen i Ålesund.

— Vi regner med at det er propangassen som fremdeles brenner. Forhåpentligvis holder den på å ta slutt, men det er forskjellige kalkyler på dette. I de mest ytterliggående er det snakk om dager, sier operasjonsleder Audun Vartdal ved Sunnmøre politidistrikt til NTB i 05-tiden torsdag morgen.

Det er torsdag fremdeles frykt for eksplosjon, og brannmannskapene på stedet prøver å kjøle ned brannen. Ca. 500 personer er evakuert fra området.

— Vi bruker nå det meste av mannskapene til vakthold i området, sier Vartdal.

Politiet ser på det som umulig å ta seg inn i bygningen før gassen har brent ut.

— Det kan virke som om det enten har blitt brukt for få eller for korte bolter. Jeg anbefalte utbyggerne å utrede detaljene i sikringsbehovet etter sprengningen, men jeg vet ikke om det ble gjort, sier han.

Les også: Frykter at fem er omkommet