Politiaksjonen på jernbanestasjonen blir nå tema under Nokas-rettssaken. Advokat Tryge Staff har stevnet en tjenestemann fra Voss lensmannskontor som vitne.

— Det er en dobbeltgjenger-problematikk for Ridvan Halimis vedkommende. Den ønsker jeg belyst i retten, sier Staff til bt.no.

Nede på stasjonen

Klokken 13.15 den 12. mai i fjor ventet fire væpnede tjenestemenn på perrongen da vestgående tog stoppet på Voss. Sjokkerte reisende var vitne til at politiet gikk til aksjon og pågrep en av passasjerene.

— Bakgrunnen var at VG samme dag hadde trykket bilder av fire menn som var etterlyst i forbindelse med Nokas-ranet. En passasjer mente å ha gjenkjent Ridvan Halimi på toget, forteller Kåre Rykke, lensmann på Voss.

Den arresterte mannen var ingen raner, men en østeuropeisk statsborger på norgesvisitt. Etter en times samtale på lensmannskontoret, ble han løslatt.

Nettopp kommet til Norge

Trygve Staff ønsker at politibetjenten som pågrep østeuropeeren skal forklare seg i retten.

— Når man hører hvilke vitner statsadvokaten skal føre mot Halimi, sier det seg selv hvorfor jeg vil høre politimannens forklaring, sier Staff.

Blant aktoratets vitner er to butikkmedarbeidere som nagler Halimi til en karbonadedisk i Stavanger like før ranet. Spørsmålet er om dette virkelig var den tiltalte 26-åringen, eller hans dobbeltgjenger fra Voss.

— Det er en viss likhet. Jeg forstår at de to mennene kan forveksles, sier lensmann Kåre Rykke.

— Sjekket dere om Halimis dobbeltgjenger hadde vært i Stavanger?

— Det var ingenting som tyder på det. Han var nettopp kommet til Norge.