Politiet i Stavanger er ikke i tvil om at sjåføren som ble skutt av en 57 år gammel haiker på Sola natt til lørdag var svært heldig som slapp unna med skuddskade i armen.

– Han må åpenbart ha vært heldig, sier jourhavende politiadvokat Ketil Remman i Rogaland politidistrikt til NTB.

Det var like etter klokken 3.30 natt til lørdag at politiet fikk melding om at en person var skutt i hånden ved Sola camping. Det viste seg at en 57 år gammel mann fra Rogaland hadde haiket med en rumensk 34-åring. Inne i bilen hadde haikeren dratt fram en pistol og skutt sjåføren i armen.

Verget seg

57-åringen var bevæpnet med ladd pistol da han ble pågrepet av bevæpnet politiet kort tid senere.

– Mannen hadde kommet i krangel med den rumenske sjåføren han haiket med. Det endte med at han tok fram en pistol og skjøt rumeneren, som verget seg med armen, sier operasjonsleder Daniel Kleppa i Rogaland politidistrikt til NTB.

34-åringen var ved bevissthet da han ble kjørt til Stavanger universitetssjukehus med ambulanse og skal bare ha fått moderate skader. Han ble operert lørdag morgen.

Siktet

Årsaken til skytingen er foreløpig ikke kjent. 57-åringen sitter i arresten og er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap. Den endelige siktelsen vil først bli klar etter avhør av de to involverte samt mulige vitner. Avhørene vil mest sannsynlig skje på søndag.

– Vi har avhørt vitner, men avhør av fornærmede får vi antakelig ikke gjort før på søndag. Derfor vil vi trolig utsette avhøret av siktede også, sier politiadvokat Ketil Remman.

Det er uklart hva som egentlig har foregått, men et av vitnene har ifølge Remman forklart at den siktede var beruset. På hva og i hvilken grad er heller ikke fastslått.

57-åringens pistol

– Det er mye som tyder på at skuddet har falt i bilen, men det er ingen ting som peker i retning av at det har vært en slåsskamp. Vi er rimelig sikre på at siktede brukte sin egen pistol, sier Remman.

Etter avhørene vil politiet vurdere om de skal framstille 57-åringen for varetektsfengsling mandag.