— Jeg vil starte med å be Jens Stoltenberg om unnskyldning for de håndgripeligheter som er begått og jeg ber om unnskyldning på vegne av Fremskrittspartiet, sa Hagen da valgdebatten i Trondheim startet.

Tidligere mandag sa Hagen at han "beklager meget sterkt" at Martin Schanche - partimedlem og lokalpolitiker i Frogn - brukte nevene mot en Ap-politiker i Drammen mandag.

- Helt uakseptabelt

— Helt uakseptabelt. Uansett provokasjon går det ikke an å ty til fysiske angrep, sa Hagen da han på vei til valgdebatten med Ap-leder Jens Stoltenberg møtte pressefolk på Værnes - og måtte svare på spørsmål om Martin Schanches opptreden.

Hagen opplyste at han ikke selv har snakket med Schanche etter det som skjedde i Drammen. Men han trekker ikke i tvil medienes framstilling av det som skjedde, og gjør det klart at Martin Schanche må regne med en oppklaringsrunde med partiorganer i Fremskrittspartiet.

Først og fremst blir dette en sak for lokallaget i Frogn. Men det blir også en sak for sentrale ledd i partiet.

Rapport

Carl I. Hagen har gitt partiets generalsekretær Geir Mo i oppdrag å klarlegge hva som skjedde, og deretter skrive en rapport om saken.

Men allerede før noen slik rapport foreligger er Frp-formannen helt klar i sin vurdering av nevebruk som argument i politiske debatter: "Fullstendig uakseptabelt", gjentar han flere ganger i samtalen.

Ellers minner Carl I. Hagen om at både han selv og andre Frp-politikere er blitt utsatt for vold fra politiske motstandere.

— Frp-politikere er blitt skadd og blod har rent, sier han.