Han holdt et generaloppgjør med sosialdemokratiske løsninger og mente at den rødgrønne regjeringen er fullstendig i utakt med det norske folk.

På område etter område langet Hagen ut mot regjeringen, i en intens og kraftfull tale, retorisk rettet mot Arbeiderpartiets partisekretær Martin Kolberg. Det er Kolberg som har sagt at det er avgjørende for Ap å «knekke Frp-koden» og finne ut hva det er som etter valget har sendt partiet rett til værs på meningsmålingene.

— Det er ikke noe hemmelig ved denne koden, Martin! Vi fører en kontinuerlig kamp for lavere skatter og avgifter og mot offentlige inngrep. Det er Frps politikk som er løsningen på koden. Det har det norske folk skjønt, og det er derfor vi ligger så høyt på målingene, tordnet Hagen.

Tidvis rørt og beveget oppsummerte Hagen 28 års ledelse av partiet, en mannsalder preget av voldsomme opp- og nedturer, dramatiske utrenskninger og fiendtlige holdninger fra andre partier.

— Men det er med ydmykhet jeg nå overlater formannsjobben til min etterfølger. Dette er Elis og mitt livsverk. Det har vært en fantastisk opplevelse å lede partiet. Og hvis oppslutningen holder seg ut over i 2008, må vi forberede oss på en ny regjeringssituasjon. Vi gleder oss alle til at det kanskje kan bli en Frp-statsminister i 2009, sa Hagen til enorm applaus.