MARIANNE RØISELAND

Opprørsleder og tidligere Frp-medlem Haoko Tveitt er leder for interimsstyret i det gjenoppståtte fylkeslaget av DLF. I går møttes tidligere Frp-medlemmer og Frp-kritikere hjemme i stuen hos Tveitt på Nordheimsund. Målet var å samle Hagen-kritikerne i ett parti.

— Vi er blitt enige om å gå inn i DLF i samlet flokk, sier Tveitt.

Kleppe favoritt Om en uke er det duket for nominasjonsmøte i partiet. Ennå vil ikke Tveitt ut med hvem som skal toppe DLF-listen i Hordaland.

Han har tidligere ønsket seg Vidar Kleppe til topp-plassen. Men like før helgen meldte også stortingsrepresentant Terje Knudsen seg ut av Fremskrittspartiet.

Knudsen ønsker trolig å melde seg til tjeneste for DLF, og dermed gjøre et siste forsøk på å redde en stortingskarriere. Knudsen ble mot sin vilje vraket av nominasjonsmøtet i Frp etter bare en periode på Stortinget.

Både Kleppe og Knudsen oppholder seg i den såkalte tenkeboksen denne helgen.

Fristen løper Den offisielle versjonen er at de trenger tid til å tenke før de bestemmer seg for om de skal satse på en videre politisk karriere.

— Både Knudsen og Kleppe har tenkepause til over helgen og jeg vet ikke om de vil ønske å toppe en liste her eller på Sørlandet eller i Oslo, sier en hemmelighetsfull Tveitt.

Sigrun Sangolt Natås er trolig også blant favorittene til topp-plassen i det nye gamle partiet. Natås må i så fall melde seg ut av Fremskrittspartiet. Det har hun til nå ikke gjort, partiet har derimot satt i gang en storstilt gransking av henne og andre opprørere i Hordaland. Granskingen er først ferdig i neste uke.

Natås må dermed bestemme seg for om hun vil satse på en karriere i DLF før hun vet om Lodve Solholm-utvalget mener hun må ut av Fremskrittspartiet. Natås, som er gruppeleder i fylkestingsgruppen, har ikke lagt skjul på at hun frykter å bli ekskludert fra Frp.

Kleppe, Knudsen og Natås har dårlig tid. Allerede lørdag er det nominasjonsmøtet i Hordaland DLF. Fristen for partier som ønsker å stille til valg denne høsten går ut 31. mars.

— Et av målene blir å slå Fremskrittspartiet i alle fall i Hordaland og Oslo og få så mange stemmer som mulig, sier Tveitt.

Noe felles politikk har gruppen i DLF ikke snekret sammen ennå. Men alt fredag i denne uken deltar Haoko Tveitt, som leder i interimsstyret, på et møte i Oslo der videre strategi blir lagt sammen med blant andre Dag Danielsen.