Hagen frykter likevel at det han kaller "bygdeliste" og "Kleppe-liste" ved valget vil splitte opp Frp-stemmene slik at partiet ikke blir representert fra Vest-Agder.

— Slike bygdelister har stort sett sin funksjon ved valg til kommunestyrer og fylkesting. Jeg lurer på hvor mange velgere som vil kaste bort stemmene sine på en slik bygdeliste ved et stortingsvalg. Bare to har klart å få stortingsmandat, Anders Aune og Steinar Bastesen, sier Hagen til NTB.

Partiformannen sier at Frp-ledelsen lenge har vært klar over at Vidar Kleppes medlemskap har hindret folk i å melde seg inn i Frp.

— Nå er veien åpen. Samtidig har han også gitt oss medlemmer og enkelte har meldt seg inn på tross av ham, sier han.

Hagen mener Kleppe gjennom lengre tid har satt private og personlige interesser foran Frps. Det samme gjelder de andre stortingsrepresentantene som har meldt seg ut; Dag Danielsen, Fridtjof Frank Gundersen og Terje Knudsen.

— For disse har egen posisjon, verv og makt gått foran gjennomslag for partiets program. Nå synes jeg også Jørn Stang burde bestemme seg, han har i lengre tid signalisert at han teller på knappene, sier Carl I. Hagen.

(NTB)