Hagens "kronprins", nestleder Terje Søviknes, trakk seg tirsdag fra alle verv i Frp, og vil ikke stå på stortingsvalglisten til høsten, etter at han erkjente å ha hatt seksuell kontakt med en 16 år gammel jente på landsmøtet i FpU.

Partiledelsen har visst om Søviknes´ opptreden siden i høst, men har ikke foretatt seg noe før saken ble offentlig kjent etter årsmøtet i Hordaland Frp i helgen. Hagen erkjenner at dette kan kritiseres:

— Vi har veiet alle argumenter. Særlig var ønsket fra den unge jenten og hennes familie om ikke å få noe oppmerksomhet om dette av meget stor betydning. Vi har også tatt hensyn til vår partikollega og vårt medmenneske Terje Søviknes, og vi har tatt hensyn til partiet. Samtidig var vi fullt klar over, og sa fra om at dette var en fatal feilvurdering, som også Terje erkjente, sier Hagen.

"Voksen og klok" Hagen mener det er et tap for partiet at Søviknes er ute av politikken, men vil ikke utelukke at han kan komme tilbake i ledelsen for Frp.

— Min ønskedrøm hadde vært at han ikke hadde gjort denne bommerten, og vi hadde vært langt sterkere hvis han ikke hadde gjort det. Frp og Frps stortingsgruppe vil måtte tenke gjennom en del framtidsplaner etter det som er skjedd, sier han. Han karakteriserer Søviknes´ beslutning som "voksen og klok".

Ifølge Hagen visste ikke partiledelsen at Søviknes hadde hatt sex med en 16-åring da landsstyret fattet sitt vedtak i oktober om at de to nestlederne skal stå øverst på listen i sine hjemfylker.

Han vet ikke om de ville fattet samme vedtak hvis dette var kjent.

— Jeg vet ikke hva vi burde ha gjort i en hypotetisk situasjon, sier han.

God kandidat Hagen kommenterer også TV-programmet hvor Søviknes og Siv Jensen slo tilbake mot ryktene:

— I etterpåklokskapens tegn er det usedvanlig enkelt å si at enkelte ting skulle vært håndtert annerledes, sier han.

Hagen mener John Alvheim vil være en god og samlende nestlederkandidat, men mener tiden får vise om dette blir aktuelt på partilandsmøtet. NTB