— Vi ser for oss at vi har regjeringskonferanser på ulike steder i landet. Det blir ikke slik at man flytter ut tre regjeringskonferanser ukentlig, men i løpet av Stortingsperioden bør vi ha ambisjoner om stort sett å ha vært igjennom alle fylkene, sier Sp-leder Åslaug Haga til NTB.

I første omgang skal de ulike landsdelene få besøk.

– Vi tror dette er viktig for at også regjeringsmedlemmene skal få impulser fra ulike deler av landet. Det gir folk en mulighet til å si noen sannhetens ord til dem som sitter i regjering, sier Haga, som regner med å få støtte fra regjeringspartnerne SV og Sp til tiltaket.

– Det blir nok ikke noe problem, sier hun.

Kommunekrav

I utgangspunktet er nei til EU Sps eneste ufravikelige krav i den kommende regjeringsforhandlingene på Soria Moria, men en styrking av kommuneøkonomien er nærmest like ufravikelig. Sp vil ha 5,7 milliarder ekstra til kommunene neste år, som første ledd i en opptrapping over fire år.

– Velgerne skal merke at vi tar en kraftig opprydding i kommuneøkonomien, og de vil se at det blir en helt annen offensiv satsing på distriktspolitikken enn det den sittende regjeringen har hatt, sier Haga.

I sprudlende godt humør la Haga vekt på at partiet vil stå på de sakene Sp har kjørt i valgkampen, da hun holdt sin innledning på landsstyremøtet fredag.

Etter at den første trampeklappen hadde lagt seg, manet Haga partifellene til ikke å tro på noe av det mediene vil skrive før forhandlingsresultatet er klart.

– Husk at uansett hva NRK eller andre medier erfarer, så har vi ikke gitt opp en eneste posisjon før forhandlingene starter, sa Haga, og fulgte opp med å advare mot å bruke tid på alle «kabal-spekulasjoner» i avisene.

– Ikke tro på noe dere leser. Og sjekk med fasiten før dere blir forarget, sa Haga til et humrende landsstyremøte.