Dette er andre gang den 49 år gamle mannen er dømt for vold mot datteren. I juni i fjor ble irakeren dømt til 45 dagers fengsel for vold mot jenten. Den gang var grunnen at hun kom for sent hjem og at hun hadde kjæreste, melder Fædrelandsvennen.

Noen uker etter den første dommen forsatte faren volden mot jenten.

På en familietur til Syria og Irak i fjor sommer slo han datteren gjentatte ganger. Denne gangen skal grunnen ha vært at jenten innrømmet at hun hadde hatt seksuell omgang med de to kjærestene hun hadde vært sammen med.

Tilbake i Norge fortsatte volden. I august i fjor slo faren jenten med en 20 centimeter lang metallstang slik at hun fikk hevelser og blåmerker. Faren truet også med å kutte hodet av datteren. Selv om han kom i fengsel, skulle hun passe seg. En dag ville han komme ut av fengsel, og da visste han hvor hun var.

49-åringen forklarte i retten at han angrer på at han tok familien med til Norge, for han mener landet er mye mindre konservativt enn han trodde.

Videre mener faren at han ikke har gjort noe galt. Han forklarte i retten at han behandler datteren «mye snillere» enn mange andre fedre fra hans kultur ville gjort. De ville nemlig drept jenten, i stedet for «bare å slå henne».

Faren bebreidet også datteren for å ha satt familien i en vanskelig situasjon ved å anmelde volden. Han er nå redd for å bli utvist fra landet, skriver Fædrelandsvennen