Til sammen 36 kilo amfetamin, 3,2 kilo kokain og 15,7 kilo hasj er beslaglagt fra oktober til lille julaften, skriver Sarpsborg Arbeiderblads nettutgave, sa.no. Offentliggjøringen kom torsdag, og med den et innblikk i tollernes hektiske hverdag.

Ved hjelp av narkotikahunder og skanner ble 8,5 kilo amfetamin funnet i en personbil 24. oktober. 7. november plukket skanneren opp ytterlige 7,5 kilo amfetamin. Den 4. desember ankom Säfflebussen Svinesund og en mann i trettiårene ble anholdt etter å ha innrømmet å ha svelget 70 pakker kokain.

12. desember ble en varebil stoppet og tollerne beslagla et parti hasj på 15,7 kilo. De gjentok bedriften dagen etter, men da med et beslag av 18,9 kilo amfetamin.

I førjulsstria gjorde tollvesenet to beslag på utenlandstoget. 21. desember utkonkurrerte en mann i tjueåringen bedriften til før nevnte trettiåring. Han hadde svelget 1 kilo med kokain fordelt på 72 pakker.

Året ble rundet av med en jente som lillejulaften tok toget med 1 kilo kokain skjult i skoene og BH-en.

– Hver for seg dreier ikke dette seg om sensasjonelle beslag, men for oss er det veldig bra å få stoppet dette før det kommer på markedet, sier kontorsjef Wenche Fredriksen i Tollregion Øst-Norge til sa.no.