Siden 2002 har Haakonsvern ventet på ja til bygging av den rundt 270 millioner kroner dyre tørrdokken. Men i går kom meldingen fra den avtroppende regjeringen: Dessverre, ingen penger.

Det gjør leder for verkstedklubben ved Haakonsvern, Tor Rasmussen, frustrert. Men uten håp er han ikke.

– Helt siden forsvarsforliket mellom regjeringen og Ap, har Ap arbeidet for tørrdokken. Partiet har forpliktet seg overfor oss, sier Rasmussen.

Den spesielle tørrdokken skal brukes til vedlikehold av Sjøforsvarets fem nye fregatter. Den første fregatten skal etter planen være ferdig i mars neste år. Uten den planlagte tørrdokken, vil trolig vedlikehold av de nye fregattene ende i utlandet.

– Det ville være industripolitisk uakseptabelt, sier Marit Nybakk (Ap), avtroppende leder i Forsvarskomiteen på Stortinget til Bergens Tidende.

Nybakk vil ikke love at pengene kommer i den nye regjeringens alternative budsjett. Men bekrefter at partiet hele tiden har vært forkjemper for anlegget, og fortsatt er det.

– Det er ikke vanlig skipsvedlikehold det er snakk om her, men et avansert anlegg som er nødvendig for Forsvaret. Sjøforsvaret kan ikke akkurat stille seg i kø på sivile anlegg, sier Rasmussen.

Om tre uker legger den nye regjeringen frem sitt alternative budsjett.

– Dette er en av de viktigste sakene for Hordaland Ap. Vi skal gjøre alt vi kan for at dette skal bli en realitet, sier stortingsrepresentant Olav Akselsen.