— Noen har hvisket meg i øret hvordan avslutningsnummeret blir, så det gleder jeg meg veldig til, sa en hemmelighetsfull Marius Holst til NTB.

Filmskaperen var ellers spent på hva underholderen Wyclef Jean ville finne på.

— Jeg så ham på Quart-festivalen i sommer, han er en entertainer av rang. Men det er kanskje begrenset hvor mye han får utfolde seg her, sa Holst.

Bistandsminister Hilde Frafjord Johnson kom rett fra en lang Øst-Timor-konferanse, og hadde 100 deltakere derfra med seg i salen.

Nobelkonserten ble offisielt åpnet av kronprins Haakon, og både kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Märtha var til stede.

Garbarek-minister

— Jeg har faktisk ikke rukket å glede meg, men min store helt på programmet er Jan Garbarek. Jeg har alle platene hans hjemme, forsikret Frafjord Johnson, som håpet Morten Harket ville benytte sjansen til å synge om Øst-Timor.

Landslagssjef Nils Johan Semb og musiker Ole Paus var svært fornøyd med å møte hverandre i salen, og hadde vanskelig å peke ut favoritter.

— Alle er favoritter. Dette er veldig spesielt og et bra opplegg, sa de to.

Høydepunktet de fleste ellers så fram til var eks-Beatle Paul McCartney. June Eklund og Britta Lilliehöök fra Värmland i Sverige sikret seg billett til Nobel-konserten for vel en måned siden og betalte drøyt 400 kroner hver for å oppleve stjerner som Barbara Hendricks, a-ha, Jan Garbarek, Liam Neeson og Meryl Streep.

Macca-fans

— Men vi gleder oss mest til McCartney, forteller de to svenske damene til NTB.

Men ikke alle slapp inn til årets fredspriskonsert. Petter Hansen fra Sandefjord sto utenfor Oslo Spektrum tirsdag kveld med plakat om at "Billett ønskes kjøpt".

— Jeg er en halvstor Beatles-fan og ville gjerne sett Paul McCartney, forteller han

Men alle billetter til konserten var utsolgt for lengst og det så ikke ut til at noen hadde lyst til å selge billetten sin til Petter og hans kamerater i minuttene før det hele braket løs.

(NTB)

SANG FOR FRED: Natalie Imbruglia var bare en av svært mange internasjonale artister som sang for fred under Nobelkonserten i Oslo Spektrum tirsdag kveld.
Scanpix