Alt tyder på at det var barnemorens planer om samlivsbrudd som fikk det til å klikke fullstendig for 37-åringen.

-Vi har fått klarlagt at et samlivsbrudd var nær forestående, bekrefter politifullmektig Kathrine Wold Kristoff ved Hedmark politidistrikt til NTB.

Paret, som begge var 37 år gamle, skal fortsatt ha bodd sammen på Brandval, men mannen var ikke med på turen til familiehytta som ligger på Græsberget ved Lundersæter, 3 mil øst for Kongsvinger. Kun barnemoren og parets felles barn, ei jente på 11 år og en gutt på 6 år, oppholdt seg på hytta.

Rakk ikke varsle

Mannen tok seg imidlertid opp dit på egen hånd. Vel fremme skal han så ha knust ei rute på fremsiden av hytta før han klatret inn. Deretter tror politiet at HV-soldaten fra Østoppland HV-distrikt utryddet hele sin nærmeste familie før han rettet våpenet mot seg selv og trakk av.

-Det ser sånn ut. Vi er styrket i vår teori om at dette er en dyp familietragedie, bekrefter Wold Kristoff.

Det hele må trolig ha skjedd svært raskt. Moren skal ikke ha rukket å varsle politiet eller andre om det som var i ferd med å skje.

-Heller ikke tidligere har vi noen gang mottatt meldinger om at kvinnen var redd for samboeren sin. Vi har ikke hatt noen indikasjoner på at noe var galt, forteller Wold Kristoff.

Det var de to barnas morfar som ved 14-tiden søndag fant sin datter, svigersønn og to barnebarn skutt og drept da han etter planen skulle komme på besøk.

Brakt ut

Alle fire er skutt med familiefarens AG3-gevær, som han i likhet med andre HV-soldater oppbevarte hjemme.

Politiet vil foreløpig ikke opplyse om hvor mange skudd som er avfyrt eller om våpenet var innstilt på flerskudd. Teknikere fra Kripos foretok både søndag kveld og mandag tekniske undersøkelser på og ved åstedet. De døde vil ifølge politiet bli brakt ut av hytta og sendt til obduksjon i løpet av mandag.

Mens politiet forsatte etterforskningen samlet elever, lærere og foreldre seg på Brandval skole for å snakke om og minnes det fryktelige som er skjedd. To av skolens elever er borte og derfor står to pulter i henholdsvis 1. klasse og 6. klasse tomme.

(NTB)