— Vi har tatt ut siktelse mot de to personene for legemsbeskadigelse mot 28-åringen. Han var med inn i selve kraftstsjonen. De som er siktet er en 41 år gammel mann og en 23 år gammel mann, forteller fungerende lensmann John Tomas Homme i Vennesla til fvn.no.

Etter det Fædrelandsvennen forstår ble 28-åringen nærmest truet til å bli med tre menn inn til den nedlagte kraftstasjonen.

— Jeg kan bekrefte at han ble "tatt med inn", for å bruke det uttrykket, sier advokat Sveinung Johnsen som bistår 28-åringen.

Ifølge VG Nett er det tidligere kjent at de tre personene politiet opprinnelig knyttet til saken tilhører supportermiljøet til Hells Angels.

— Han ble tatt med inn til kraftstsjonen fordi han er beskyldt for å ha tatt noe som han bestemt nekter for å ha tatt. Min klient fikk kort og godt juling i forbindelse med turen inn til den nedlagte kraftstasjonen, fremholder advokat Johnsen til fvn.no.

Tatt med inn

— Han skjønte egentlig ikke hva som skjedde eller skulle skje. Han ble bare tatt med inn. og har også gitt en detaljert forklaring til politiet om hva som skjedde da selve drukningsulykken inntraff. Etter ulykken ble han bedt om å forlate området, sier advokat Johnsen.

Etter det Fædrelandsvennen forstår er det beslaglagt et våpen i den nedlagte kraftstasjonen. Det er også beslaglagt flere andre gjenstander. Disse undersøkes i dag av kriminalteknikere.

Politiet har avhørt de siktede om de beslag som er gjort, og forklaringene om utstyret og gjenstandene skal harmonere dårlig med det som angivelig bare skulle være en guttetur inn til kraftstasjonen midt på natta.

Ikke anmeldt

Politiet har siktet de to uten at det foreligger noen anmeldelse fra den 28 år gamle fornærmede mannen fra Vennesla. Det betyr i all enkelhet at politiet legger til grunn at saken er av en slik karakter at offentlig påtale er nødvendig.

Politiet holder fortsatt fast ved at ingen kan lastes for selve drukningsulykken. Det var et uhell med dramatiske konsekvenser inne i det mørke rommet i kraftstasjonen.

Politiet har vært kjent med voldsutøvelsen helt siden tirsdag, men valgte altså i dag selv å gå ut med at to av de tre som tok 28-åringen fra Vennesla med inn i kraftstasjonen siktes for legemsbeskadigelse. Etter det fvn.no forstår skal også den avdøde 23-åringen ha vært med på voldsutøvelsen.

Avhøres for første gang

Den 41 år gamle mannen som har ligget på sykehus etter at han som førstemann falt ned i turbinrøret, ble i dag utskrevet fra Sørlandet sykehus Kristiansand. Han ble straks brakt videre til politiet, hvor han torsdag ettermiddag sitter i det første formelle avhøret som er tatt av ham. Nå har han status som siktet i forhold til voldsutøvelsen, og som vitne i forhold til drukningsulykken. Tidligere har politiet gjennomført samtaler med mannen på sykehuset.

23-åringen som var med inn i rommet i den nedlagte kraftstasjonen er avhørt to ganger. Han skal også avhøres i dag som siktet i saken. Den 28-år gamle mannen som ble utsatt for legemsbeskadigelsen, skal også til et supplerende avhør hos politiet i dag.

Undersøker bakgrunnen

Politiet uttaler til Fædrelandsvennen at politiet etterforsker miljøet rundt personene som var på kraftstasjonen.

— Vi har som bakteppe at det er tilknytninger til mc-miljøet blant de involverte i saken. En kartlegging av omgangskretsen er viktig. Samtidig forsøker politiet å få oversikt over alle bevegelsene til de involverte før de tok turen inn til kraftasjonen, og hvem de har hatt kontakt med io forkant, sier lensmann John Tomas Homme.

Miljøet som politiet nå er tungt inne i, kjennetegnes av en stor grad av taushet.

— Det er et spesielt miljø. Vi får ikke fullgode forklaringer fra alle involverte, sier Homme til fvn.no.