Under en pressekonferanse i dag anmodet politiinspektør Hanne Kristin Rohde om at to unge gutter med et videokamera måtte melde seg for politiet, skriver Aftenposten.no.

Flere vitner har meldt fra til politiet at de så to unge gutter gå med et stort videokamera i Låveveien på Østensjø, som er i samme område som Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant i fra, ved midnattstid natt til søndag.

Leverer videoen

— De har oppgitt personalia, og skal inn til avhør nå i kveld. Vi har ikke avhørt dem per telefon, vi venter til de kommer inn, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

Guttene skal etter alt å dømme levere videoen til politiet når de blir avhørt. Etter det Aftenposten erfarer er guttene ikke bosatt i området, men var på besøk i Oslo over helgen.

Etterlyser bilfører

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant fra Østensjø i Oslo natt til søndag. Siste melding fra henne er trolig en SMS sendt ved 00.15-tiden. En sokk, sko og mobiltelefonen til Giskegjerde Schjetne ble funnet ved en barnehage. Store politistyrker og sivilt letemannskap har søkt etter 16-åringen uten resultat.

I dag ba politiet i Oslo om at en fører av en bil som skal ha stått parkert utenfor barnehagen rundt 12-tiden søndag, om å melde seg. En hvit ankesokk som er funnet ved Skullerud, kan ha tilknytning til forsvinningen, og er sendt til analyser. Ut over det står politiet uten spor av 16-åringen.

Etter pressekonferansen har tipsene strømmet inn til politiet.

— Det har kommet inn ytterligere hundre tips siden i dag tidlig. Det er en helt overveldende tipsmengde, sier Rohde.