PETER TÁLOS, NTB

Med hjertelige gratulasjoner og et takk for sist feiret 66 dresskledde herrer Hjalmar «Hjallis» Andersens 80 år onsdag kveld.

Dette var guttas aften. Til stede var Knut «Kupper'n» Johannesen, Fred Anton Maier, Sten Stensen og mange flere legendariske skøyteløpere. Statsminister Kjell Magne Bondevik, avtroppende skøytepresident Rune Gerhardsen og toppidrettssjef Børge Stensbøl var der også.

Samtlige av de inviterte hadde etterlatt konene hjemme for å feire jubilanten med en bedre middag på Hotel Plaza i Oslo.

— Her er venner fra Trondheim og venner fra skøyter og fotball. Og gamle kolleger fra tida i velferdstjenesten, sa en rørt jubilant til NTB mens gjestene ankom festen.

— Da jeg ble 75 var det svære greier med representanter fra Kulturdepartementet og LO og greier. Og koner. Det ville blitt for komplisert om vi skulle gjøre alt det der igjen, sa Hjallis.

HERRESELSKAP: Statsminister Kjell Magne Bondevik var blant gratulantene da Hjalmar Andersen - Hjallis - feire 80 år onsdag. Sammen med 66 gamle venner og kolleger, alle menn, ble bursdagen feiret på Plaza Hotel i Oslo. I bakgrunnen til venstre er avtroppende skøytepresident Rune Gerhardsen.

FOTO: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX