Knivepisoden skjedde på fotballbanen ved Brannfjell ungdomsskole på Ekeberg like før klokken 14.30 mandag. Rundt én time senere meldte 16-åringen seg for politiet ved skolen.

— Vi mener han er gjerningsmannen og pågrep ham uten dramatikk. Så langt vi vet har han og en 15 år gammel gutt begynt å slåss, hvorpå 15-åringen ble påført knivskader på minst fire steder, sier operativ uteleder Tor Olav Heggem til NTB.

Over natten

15-åringen skal ha fått påført stikk eller risp i hodet, et bein og i baken. Også den anholdte 16-åringen var påført skader. Politiet opplyser mandag ettermiddag at det dreier seg om lettere skader og at saken er overført til Manglerud politistasjon.

— 16-åringen er foreløpig ved politihuset i sentrum og må nok belage seg på å tilbringe natta der. De tre vitnene i saken skal forklare seg her, opplyser vaktleder Frank Olsson ved Manglerud politistasjon.

Ifølge politiet er de tre vitnene gutter som spilte fotball med 15-åringen og 16-åringen ved kunstgressbanen på Ekebergsletta før knivstikkingen.

— Vitneavhørene pågår ennå, men så langt er vi blitt fortalt at de holdt på der alle sammen da en eller annen foranledning førte til at to av dem begynte å slåss, sier Olsson.

Forferdet

Ifølge politiet er det bare den arresterte 16-åringen som er elev ved Brannfjell skole.

— Så langt vi vet, skjedde ikke dette i skoletiden, og knivstikkingen skjedde utenfor skolens område. Men uansett er vi helt forferdet over at noe slikt er skjedd nær skolen vår, sier rektor på Brannfjell ungdomsskole, Tove Marie Huitfeldt.

Mandag ettermiddag var skolens ansatte i gang med å forberede neste skoledag:

— Det som er skjedd er tragisk, men vi vil forsikre foreldrene i området om at det er helt trygt å sende barna på skolen. Vi har aldri pågrepet noen elev med våpen på skolen, det har heller ikke skjedd noe lignende her før. Dette er et veldig rolig område, sier Huitfeldt.