Det var i august i fjor at gutten ble brakt til Sentralsjukehuset i Stavanger med ambulanse etter en ulykke på en trampoline.

Etter flere timers venting ba guttens mor om at sønnen måtte opereres.

– Da fikk vi beskjed om at legen måtte foreta operasjoner på pasienter som hadde vært involvert i en trafikkulykke. Det ble også sagt at legen hadde hatt et tøft program, og at han hadde behov for søvn. Etter min mening burde en annen lege med operasjonsteam vært tilkalt, sier kvinnen til Stavanger Aftenblad .

Det tok 15 timer før gutten fikk den behandlingen han trengte. Familien har nå reist tilsynssak som er til behandling hos fylkeslegen i Rogaland.

Ved siden av denne saken gransker fylkeslegen også en hendelse der en 73 år gammel mann døde av blodpropp etter å ha ventet i 60 timer på operasjon for beinbrudd.

– Når vi ser flere saker fra samme sykehus med samme tematikk – i dette tilfellet utsettelse av akutte operasjoner – er det naturlig å se dem i sammenheng. Vi oppfordrer dessuten sykehuset til å se dem i sammenheng og vurdere om noe i systemet gjør at slikt kan skje, sier fylkeslege Pål Iden til avisen.

– Brudd er akutte tilstander som skal behandles akutt, understreker han.

Ved sykehuset blir det understreket at det noen ganger kan være begrensninger på den tilgjengelige operasjonskapasiteten. Overlege Kåre Revheim, som har sjekket saken med den sju år gamle gutten, sier han ikke kan se at personalet har handlet uforsvarlig.