15-åringen kunne naturlig nok ikke bli fratatt førerkortet, siden han er for ung til å ha lappen. Men han er dømt til 150 timers samfunnsstraff, og han har fått sperrefrist på å ta førerkort, skriver Nordlys.

Det var på Kvaløya i Troms at gutten ble tatt. Farten hans skal ha vært oppe i minst 160 kilometer i timen i en 80-sone.

De to tyveriene av kjøretøy, fyllekjøringene og råkjøringen skjedde ifølge dommen natt til 5. september i år. 15-åringen har forklart at han først satt hjemme på rommet sitt og drakk alkohol. Deretter gikk han ut og stjal en sykkel.

Etter en stund oppdaget han en hjullaster som sto ulåst og med nøkkelen i tenningslåsen. Gutten kjørte av gårde med hjullasteren. Enda senere fant han en bil der nøkkelen også sto i tenningen. Bildøren var låst, men gutten kastet en stein gjennom et av vinduene, og kjørte av gårde for å teste farten på kjøretøyet.

Da bilen begynte å gå tom for drivstoff, kjørte gutten hjem og parkerte kjøretøyet. Han tok med seg bilnøkkelen på rommet sitt.