Årsaken til at moren, Liv Sofie Østensen, spurte datteren om hun hadde et forhold til nevøen, var at han ringte hjem til moren flere ganger. Sommeren 2000 skal moren ha fått flere telefoner til sitt hjem, der vedkommende som ringte la på. Hun trodde det kanskje var familien i Israel som ringte og ikke kom frem, men da Gamal ringte dit påsto de at ingen hadde ringt og at alt var i orden.

— Ille berørt

Da ringingen ikke ga seg, sa Østensen til Gry at hun ville kontakte politiet, men da skal Gry ha sagt at det trolig var nevøen som hadde ringt. Moren ønsket da han skulle presentere seg neste gang han ringte.

— Det gjorde han, men Gry var ikke hjemme. Jeg sa han kunne få snakke med Gamal, men da sa han til meg at jeg ikke måtte si til Gamal at han hadde ringt. Da fikk jeg en ubehagelig følelse. Jeg konfronterte Gry med dette og spurte om hun hadde et forhold. Da ble hun tydelig ille berørt og hun benektet det. Jeg sa at hun måtte holde ham på avstand ellers kunne hun få større problemer enn hun kunne regne med, forklarte moren i Skien og Porsgrunn tingrett onsdag.

- Økt kontroll

Gamal Hosein (37) er tiltalt for å ha drept sin ektefelle Gry. Påtalemyndigheten mener drapsmotivet er en blanding av sjalusi og ære fordi de mener Gry hadde et forhold til Hoseins nevø i Israel.

Selv er moren overbevist om at Gry og nevøen var mer enn venner.

— Jeg trodde ikke på henne da hun sa det ikke var noe forhold. Allerede sommeren 2000 fikk jeg mistanke om at det var noe mellom Gry og ham, mer enn vennskap. Etter at hun flyttet til Norge 16. november 2000, fortalte hun aldri meg at hun hadde et forhold, men jeg er overbevist om at hun hadde et forhold til ham, ja, sa moren.

Moren mente at hun hadde inntrykk av at forholdet mellom Gry og Gamal var bra frem til 1995.

— Etter det ble kontrollen rundt familien sterkere, sa moren.

Østensen mente Gamal Hosein styrte økonomien i familien.

— Hvis vi skulle ut og handle spurte Gry Gamal om penger, sa Østensen.

Mistanke om problemer

Hun forklarte også at Gry hadde fortalt henne at hun ville ha mer frihet, mer penger og ting og at hun ville bestemme mer selv.

— Hun fortalte meg at hun hadde sagt til Gamal at «da får du bo her og jeg bo der», forklarte Østensen med henvisning til Israel.

Selv om moren betegner Gry som en åpen og utadvendt jente generelt, mener hun at datteren ikke var så åpen om ekteskapet.

— Hun var ikke åpen overfor meg om personlige forhold. Jeg prøvde å gå inn på ting som jeg som mor hadde mistanke om. Jeg skjønte at noe var galt, men jeg skjønte at hun ikke fortalte alt som det var. Ellers var hun åpen, men om sitt private ekteskap var hun mer reservert, forklarte moren.

(NTB)

I RETTEN: Gamal Hosein.
FOTO: SCANPIX