Det ble helt stille i den nye Krylatskoje-hallen i Moskva da arendalitten passerte 600 meter etter en rundetid på 28,9. Parkamerat Sven Kramer ble raskt parkert og Grødum kjørte sitt eget løp — med jevne 30-runder; den «tregeste» på 30,7.

Distanseseieren ble sikret i overbevisende stil og var gull verdt for nordmennene, som må klare seg uten Eskil Ervik som pådro seg hjernerystelse på 500-meteren.

Regjerende verdensmester Chad Hedrick i siste par var nærmest å tukte Grødum, men en sterk avslutning til tross ble det 2. plass på amerikaneren. Han var 1,30 bak nordmannen. Nederlandske Bob de Jong forsøkte seg også på de siste rundene, men måtte nøye seg med 3. plassen på 6.24,12.

Unggutten Håvard Bøkko fikk det tungt i par mot europamester Jochem Uytdehaage, men holdt 31-runder til det gjensto bare 1200 meter og kom i mål på greie 6.39,84 og 14. plass. Nederlenderen gikk inn til 6,27,87 og det holdt bare til 7. plass.

Sammenlagt er Norge ute av medaljekampen ettersom Ervik er ute. Shani Davis, fjorårets sølvvinner, leder foran landsmannen Hedrick. 18-årige Sven Kramer er nummer tre, mens Carl Verheijen og Uytdehaage følger på de neste plassene.

Bøkko er Norges beste på 12. plass, mens Grødum er nummer 17.