Den tidligere Ap-statsministeren bor i Nice i Frankrike sammen med mannen Arne Olav Brundtland. Avgjørelsen om å flytte hjem til Norge er tatt sammen med mannen. Men også barn og barnebarn har presset på, skriver VG.

— Olav og jeg har kommet til at vi nå i vinter melder til franske myndigheter at vi vil flytte tilbake til Norge, sier Gro Harlem Brundtland i et intervju.

Avgjørelsen om å flytte ble tatt søndag.

Den fransk-norske skatteavtalen har gjort at hun betaler null i skatt selv om hun har en årlig pensjon på 678.000 kroner. I forrige uke tok Gro kontakt med norske skattemyndigheter for å redegjøre for situasjonen.

— Skattesaken er en belastning. Det er ikke noe hyggelig å være gjenstand for slik negativ oppmerksomhet. Ikke for oss, ikke for familien, og for så vidt heller ikke for Arbeiderpartiet, sier hun.

Harlem Brundtland tror det kan ta flere år før myndighetene klarer å reforhandle skatteavtalen og ordne opp. Hun har derfor ikke lyst til å bli boende i Frankrike med det gjeldende regelverket, og sier hun vil gjøre noe selv.

— Ved at jeg tar en beslutning om å ta flytting på skattemessig grunnlag, kan jeg være mer her, og kan beskattes av min pensjon i Norge, sier hun.

Hun betegner skattesaken som en stor belastning, og registrerer at regjeringen nå vil ta initiativet til å rydde opp.

Hva synes du om Gros skattesak? Si din mening i feltet under!

NULL SKATT: Gro Harlem Brundtland vil kvitte seg med stempelet som nullskatteyter.