— Pappa var tryggheten selv, en fascinerende person som var opptatt av alt som rørte seg i samfunnet. Han har vist oss veien å gå, sa sønnene Erik og Andreas i en siste hilsen til faren.

Bragernes kirke var fylt til siste plass under bisettelsen. Det offisielle og politiske Norge var tallrikt til stede, med statsminister Kjell Magne Bondevik i spissen. En lang rekke topper i næringslivet var møtt fram for å vise familien sin medfølelse.

Ap-leder Jens Stoltenberg, som i mars 2000 tok med Tønne i sin regjering som helseminister, beskrev ham som en person som gjorde livet rikere for alle som sto ham nær.

— Jeg vil huske Tore søm en som skapte noe større av noe som var mindre, sa Stoltenberg og brukte formuleringer fra et dikt av André Bjerke. Han karakteriserte Tønne som en samfunnsbygger, en person som klarte å forene visjon og virkelighet.

— Tore ga av seg selv, og han hadde mye å by på, sa Stoltenberg før han kom inn på Tønnes tragiske siste dager før jul. Tore Tønne ble etterforsket av Økokrim for urettmessig og ha hevet etterlønn etter avgangen som statsråd.

Spekulasjonene om Tønnes økonomiske forhold var førstesidestoff i flere dager. Tore Tønne forsvant fredagen før julehelgen, og han ble funnet død dagen etter like ved en rasteplass i Sylling. Han hadde tatt sitt eget liv.

(NTB)

FOTO: SCANPIX