Så langt sør som i Mandal ble et hus satt i brann av raketter, men ved 22-tiden var brannen sluknet uten at noen ble skadd. Fra Trondheim og nordover og på hele Østlandet sørget et tynt snølag for at uvettige bruk av fyrverkeri ikke fikk alvorlige følger.

Det var særlig Stavanger, Haugesund og Karmøy som tidvis opplevde dramatiske branner i nærheten av bebyggelsen.

Ved 21.30 tiden brøt det i tillegg ut brann i Forum Video på Landås ved Bergen. Det er uklart om årsaken til brannen var fyrverkeri. Bygningen ble totalskadd, men ingen personer kom til skade.

En stund var det planer om å evakuere folk fra omsorgsboliger i nærheten, men det ble ikke nødvendig.

Oppfordret befolkningen

Politimester Carl-Henrik Sjursen sendte ved 20-tiden lørdag ut en oppfordring til befolkningen i Haugesund og på Karmøy om å stanse oppskytingen av raketter på grunn av to alvorlige branntilløp i nærheten av bebyggelsen.

En drøy time senere var begge branner under kontroll, men nye mindre gressbranner ble jevnlig meldt fremover mot midnatt.

En større gressbrann på Ålgård i Gjesdal kommune i Rogaland tok det flere timer å få under kontroll mens det ved 20.30-tiden fortsatt raste en kraftig brann i krattskog og lyng på Hundsvåg som har bruforbindelse til Stavanger.

Ved 22-tiden var også denne brannen under kontroll. I Bergen ble det registrert minst 15 gressbranner, men ingen av dem alvorlige. I Ålesund kjørte brannbilene i skytteltrafikk mellom lyngbrannene hele lørdagskvelden. Verken i Bergen eller Ålesund var det imidlertid noen fare for bebyggelsen.

Tomme fyllearrester

Politiet over hele landet kunne ved 22-tiden melde om nesten tomme fyllearrester og en usedvanlig rolig nyttårsaften.

Mellom Kirkenes og Trondheim var det ved 22-tiden en eneste mann i fyllearresten, og situasjonen var så lugn og rolig at vakthavende i Helgeland politidistrikt undret seg på om det bare var stille før stormen.

Også i andre politidistrikter fryktet man at de usedvanlig rolige kveldstimene kunne utvikle seg i en annen retning utover natten.

Særlig i Nord-Norge ble det fram til 22-tiden registrert en helt usedvanlig rolig og problemfri nyttårsfeiring.

Få ulykker

Også i trafikken gikk det meste greit lørdagskvelden. Like sør for Lillehammer frontkolliderte en maxitaxi med en personbil ved 18-tiden. E6 ble stengt en times tid og en person ble brakt til sykehus i Lillehammer med relativt alvorlige skader.

Det samme skjedd med føreren av en personbil i Trondheim der to biler kolliderte i et kryss. Den ene bilen kjørte av til venstre uten å ta tilstrekkelig hensyn til motgående trafikk. I tillegg var krysset lysregulert.

Rundt om i landet har biler havnet i grøfta, men bortsett fra en person som fikk lette skader i en smell på Tveita i Oslo, var det ved 22-tiden ikke meldt om personskade av betydning.