De to fra ålesundsdistriktet ble pågrepet etter at en 18 år gammel gravid kvinne ble overfalt og utsatt for grov vold slik at hun aborterte.

Den unge kvinnen spontanaborterte etter å ha blitt slått og sparket i magen gjentatte ganger. Den 18 år gamle mannen var far til den gravide kvinnens barn, skriver Sunnmørsposten.

Tilsto i blogg

Det spesielle med saken er at den 17-årige jenten tilsto overfallet i en blogg:

«X (18-åringen) ville ha ungen ut av verden, drepe den i magen og få Y (den gravide kvinnen) til å spontanabortere», heter det i bloggen. Videre skriver hun: «Jeg gikk opp bak X, dro henne i hetta og slo henne en plass på hodet. Så blacket det ut for meg.»

— Dette er en svært alvorlig sak som vi sjelden har sett maken til i vårt politidistrikt. Vi tror de to har planlagt overfallet på 18-åringen, sier politiadvokat Gudrun Kalvatn i Sunnmøre politidistrikt

Strafferamme på 15 år

Den gravide kvinnen ble angrepet ved Lerstad barneskole i Ålesund onsdag kveld. Politiet mener jenten på 17 år utførte selve voldshandlingen, mens mannen er sterkt medvirkende i planleggingen av angrepet. Mannen ble pågrepet på åstedet like etter hendelsen, mens 17-åringen ble arrestert i Ålesund sentrum litt senere på kvelden.

Foreløpig er 18-åringen siktet for brudd på straffelovens paragraf 231, forsøk på grov legemsbeskadigelse, noe som har en strafferamme på 15 år. Fredag ettermiddag ble 18-åringen fremstilt for varetektsfengsling, men politiet fikk ikke medhold og han ble løslatt.

— Den 17 år gamle jenten blir ikke formelt siktet før mandag, opplyser Kalvatn.