Mannen og gravemaskinen gikk gjennom isen på Homstjørna like før klokken 18. En drøy time senere ble han funnet av dykkere, skriver fvn.no .

— Vi kan bekrefte at han er funnet. Dykkere fant han i gravemaskinen. Han ble fraktet opp, og det ble satt i gang gjenoppliving. Klokken 19.16 fikk vi melding om at mannen var erklært død, sier operasjonsleder Vidar Neset i Agder politidistrikt til NTB.

Ni tonns gravemaskin

Mannen ble brakt med ambulanse fra stedet i 19.30-tiden.

Ifølge politiet på stedet, var det dykkere fra brannvesenet i Kristiansand som fant mannen. Han kjørte en ni tonns gravemaskin da isen ga etter.

Det var arbeidskolleger av mannen som meldte fra om ulykken til AMK-sentralen like før klokken 18. Ulykken skal ha skjedd 500 meter inn på isen fra veien som leder opp til vannet fra riksvei 465, men bare ti meter fra land på andre siden av vannet.

Dykkere startet søk Store redningsstyrker ble umiddelbart sendt til stedet. Et Sea King-helikopter ble sendt fra Hovedredningssentralen på Sola, og luftambulansen fra Arendal hentet dykkere i Kristiansand før det fortsatte mot Kvinesdal.

— Begge helikoptrene har landet, og dykkerne er i vannet, opplyste redningsleder Erik Willassen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til fvn.no klokken 19.

Vitner I tillegg til helikoptrene, ble brannvesenet, politiet og flere ambulanser sendt til stedet.

Gravemaskinen gikk gjennom isen på Homstjørna ved Sindland, nord for Storekvina. Flere arbeidskolleger av mannen skal ha vært vitner til at gravemaskinen gikk gjennom det islagte vannet, og meldte fra til AMK om ulykken.

Etter at mannen var hentet av ambulanse, samlet arbeidskollegene seg på stedet.