En innsatt ved Gjøvik/Vestoppland fengsel rømte søndag fra fengselet etter å ha gravd seg gjennom en vegg bak et speil. Det er andre personen i samme narkosak som rømmer.

— Han skal ha brukt en stoldel for å grave hullet, og han har nok holdt på med dette i lang tid, forteller politiadvokat Kristin Røhne i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Det er en 30 år gammel albansk statsborger som sto for den Alcatraz-lignende rømningen. Ifølge politiet, har han klart å komme seg ut gjennom et hull bak et speil på toalettet i cella i tidsrommet mellom klokka 8.30 og 11.00 søndag morgen.

Til Gardermoen

Mannen har trolig blitt observert på TIMEkspressen klokken 08.30 på vei til Oslo Lufthavn Gardermoen. Ifølge vitnet, var han glattbarbert og snakket godt engelsk. Han var iført blå genser, blå jeans, sort jakke og skjerf.

I politiets etterlysning kommer det fram at den rømte fangen er 175 cm høy, har tynn kroppsbygging, svart hår og brune øyne. Politiet ber publikum ta kontakt dersom de har opplysninger av interesse på telefon 67 57 60 00.

Mannen er etterlyst i hele Europa gjennom Schengen-systemet, og vil i morgen bli etterlyst også gjennom Interpol, opplyser Røhne. Politiet anser ham ikke som farlig for andre.

Andre rømling

Mannen er en av seks personer som er siktet for medvirkning til innførsel av syv kilo heroin fra Sverige til Norge i juli 2010. Han er den andre siktede i saken som rømmer.

— En av de seks rømte før jul, i forbindelse med at han ble fremstilt av politiet etter et dødsfall i familien, forteller Røhne.

Etter tre måneder meldte han seg imidlertid selv for politiet.

Siktelsen mot de seks har en strafferamme på mellom 11 og 14 års fengsel, opplyser Røhne.

— Det er en alvorlig sak. Syv kilo heroin er mye, slår politiadvokaten fast.