Søndag ettermiddag ble en 42 år gammel mann påkjørt i en 50-sone på Austnes på Haramsøy. 42-åringen var ute og gikk tur. Han mistet livet i ulykken.

En 19 år gammel mann ble innbrakt av politiet og satt i varetekt etter ulykken. Mannens far gravde ned ulykkesbilen på hjemgården mens 19-åringen satt i varetekt, skriver Sunnmørspostens nettutgave.

19-åringens far påviste torsdag stedet der bilen lå nedgravd, og forklarte at dette var ulykkesbilen. Politiet fraktet torsdag bilen til Ålesund for nærmere undersøkelser.

Ifølge politiadvokat Arnt-Erik Oust i Sunnmøre politidistrikt var den nedgravde ulykkesbilen uregistrert. Vitner hadde før ulykken observert 19-åringen mens han kjørte denne bilen.

Ulykkesbilen ble gravd ned og deretter erstattet med en annen bil. Årsaken skal ha vært at den egentlige ulykkesbilen var uregistrert, ifølge nettavisen. Erstatningsbilen var registrert og påført skader, blant annet var ei frontlykt knust slik at det skulle se ut som om skaden stammet fra påkjørselen, og for å fremstille det som om det var denne bilen som ble benyttet da ulykken skjedde, skriver lokalavisen.

Politiet avsluttet torsdag foreløpige avhør av 19-åringen.