Situasjonen ble avklart etter et par timer. Produksjonen ble stanset klokka 00.30 og kom i gang igjen mellom klokka 02.30 og 03.

— Det var høy temperatur og røykutvikling i en turbin. For sikkerhets skyld ble mannskapet sendt til livbåtene, men de ble ikke løst ut. Situasjonen kom raskt under kontroll, sier vakthavende redningsleder Per Arne Stenvoll ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til NTB.

— Vi vil rutinemessig gjennomføre en gransking. Vi skal være forsiktige med å trekke konklusjoner om årsaken før denne er gjennomført, men etter alt å dømme oppsto røykutviklingen etter at et dieselrør sprakk, sier informasjonssjef Anne Ekern i Hydro til NTB. Diesel sprutet ut over turbinen, og det oppsto røyk. Ifølge Ekern var det ikke på noe tidspunkt brann på Troll B.

— Et CO2-anlegg ble utløst manuelt, opplyser Ekern. Hun sier at det i tilfeller med røykutvikling er rutine at mannskapet mønstrer livbåtene.

Produksjonen på Troll B var onsdag morgen oppe i en firedel av det normale. Etter en produksjonsstans tar det tid å bygge opp produksjonsnivået igjen, og Ekern regner med at det i Troll Bs tilfelle vil ta to døgn. Plattformen produserer normalt 175.000 fat olje per dag.

(NTB)