Politivenninnen til Halimi fikk det hett da bunken med dokumenter ble funnet hjemme hos den Nokas-tiltalte.

Nå skal Spesialenheten for politisaker forsøke å finne ut hvordan de sensitive papirene egentlig kom Halimi i hende.

— Det er klart at disse påstandene må undersøkes nærmere, sier Jens Egil Presthus, sjef for Spesialenheten, til Bergens Tidende.

Riksadvokaten har gitt Oslo og Rogaland politidistrikter, samt Økokrim, frist til neste uke med å redegjøre for påstandene i den mye omtalte Brennpunkt-dokumentaren forrige uke.

— Vi vil avvente hva som kommer ut av den undersøkelsen. Det blir uryddig om vi skal ha en parallell etterforskning, sier Presthus.

Betalte 20.000

I NRK-dokumentaren hevdet Tromsdal at han møtte Ridvan Halimi i Tyskland i det som da ble hevdet å være et forsøk på å hvitvaske Nokas-utbyttet. Etter programmet gikk Tromsdal tilbake på dette møtet.

Nå hevder Ridvan Halimi at han fikk overlevert strengt fortrolige politidokumenter fra Christer Tromsdal et sted på Aker Brygge i Oslo, og at han punget ut med 20.000 kroner for dokumentene. Penger Halimi skal ha hatt med seg fra sin oppdragsgiver på en illegal spilleklubb i Oslo.

- Angrer bittert

Ifølge Halimi inneholdt dokumentene blant annet opplysninger om gangsterkongen Naser Dzeljilji, leder av den beryktede albanerligaen i Sverige. Han gikk på mystisk vis under jorden like etter ranet, og er fortsatt på frifot. I dokumentene skal det ha vært spaningsrapporter som omhandlet Dzeljilji og navn på tipsere som ga politiet opplysninger om ham. Halimi sa i retten i går at han fikk beskjed fra sin oppdragsgiver om å ta vare på dokumentene inntil videre.

Alt dette er opplysninger som Halimi aldri har kommet med til politiet tidligere.

Da politiet mot slutten av 2002 ransaket Halimis leilighet fant de dokumentene. Mistanken rettet seg da mot en kvinnelig ansatt i Oslo-politiet som Halimi hadde et forhold til. Hun ble renvasket etter en Sefo-etterforskning, men valgte å si opp jobben sin i politiet på grunn av alle problemene saken hadde skapt.

— Jeg angrer bittert i dag på at jeg ikke fortalte sannheten tidligere for å spare henne for alt dette, fortalte Halimi i retten i går.

- Bare sprøyt

Utskrifter fra telefontrafikk som politiet sitter på, viser at kvinnen sendte en sms til Halimi så sent som to dager før Nokas-ranet, klokken 02.45 om natten.

Hun skal selv ha forklart at hun fortsatte å ha kontakt med Halimi for å finne ut hvor politidokumentene stammet fra.

Christer Tromsdal sier til Bergens Tidende at han aldri har levert politidokumenter til Ridvan Halimi.

— Det er det største sprøytet jeg har hørt noen gang. Jeg har blandet inn hans navn i den tv-reportasjen. I retur prøver han nå å sverte meg, mener Tromsdal.

— Halimi sier kun dette for å beskytte politikjæresten sin, legger han til.

Både den tidligere politikvinnen og Christer Tromsdal står oppført på den omfattende vitnelisten i Nokas-saken.