Den 45 år gamle mannen som er siktet for drapet på en 59-åring i Porsgrunn, godtok fredag å bli varetektsfengslet i fire uker. Uforløst sorg i forbindelse med datterens død for halvannet år siden skal ha ført til at skudd ble løsnet.

Under fengslingsmøtet i Skien og Porsgrunn tingrett fredag ettermiddag ga den siktede familiefaren en kort redegjørelse om hva som skjedde på hytta da 59-åringen ble skutt flere ganger i hodet. Den drepte og den siktede var tidligere arbeidskamerater. Sammen skulle de gjøre oppussingsarbeid på hytta som tilhører 59-åringens svigersønn.

Datteren drept

Ifølge den drapssiktedes forsvarer, advokat Nadia Hall, erkjenner 45-åringen å ha drept 59-åringen. De to mennene satt sammen i hytta da en diskusjon oppsto. Da skal 45-åringens avdøde datter ha blitt nevnt, et spesielt sårt tema for faren. Den 21 år gamle datteren ble drept i en bilulykke for halvannet år siden. Sjåføren av bilen ble senere dømt for bildrap.

– Min klient har slitt med depresjoner og en stor sorg han ikke har fått hjelp med etterpå. Han er dypt ulykkelig for alt sammen. Dette er egentlig bare en stor tragedie, sier Nadia Hall til NTB.

Tross de psykiske problemene er 45-åringen funnet frisk nok til å sitte i fengsel under varetektsperioden.

Erkjenner skyld

– To av ukene blir med brev— og besøkskontroll, sier politiadvokat Kjell Ove Ljosåk i Telemark politidistrikt til NTB.

59-åringen ble drept natt til torsdag. De to mennene var på hytta til 59-åringens svigersønn på Oksøya i Porsgrunn.

Politiet fikk melding om at mannen var skutt klokka 0.23 natt til torsdag via en tredje person som var blitt varslet om drapet. Da politiet kom fram, fant de 59-åringen død, og 45-åringen som forklarte at det var ham som hadde drept kameraten.

– Min klient erkjenner straffskyld i forhold til siktelsen om forsettlig drap, men hans psykiske helse vil bli et tema under den videre saksgangen. Vi vil klarlegge hva slags oppfølging han har fått etter datterens død, sier Nadia Hall.